Workshops en trainingen

Aquaponics is het circulair kweken van vissen en gewassen. Het maakt de laatste 15 jaar een sterke ontwikkeling door en is hard op weg wereldwijd een duurzaam voedselproductiesysteem te worden. Het systeem sluit goed aan bij het onderwijs.
We moeten nu nadenken hoe we in 2050 voldoende voedsel voor iedereen hebben. Niet alleen voldoende, maar ook veilig voedsel en voedsel van een goede kwaliteit.
Wellantcollege heeft workshops en lessen ontwikkeld voor het basisonderwijs, middelbaar en het voortgezet onderwijs.
Wellant Cursussen & Trainingen organiseert voor volwassenen diverse workshops op maat.  

Voor meer informatie en overleg over een te organiseren workshop neemt u contact op met Dinus Herrewijnen via 0612140072
of d.herrewijnen@wellant.nl.
Prijsinformatie op aanvraag.

Basisonderwijs groep 7/8


Voor het basisonderwijs kunnen wij een les verzorgen waar de kinderen op een speelse en praktische manier kennis maken met het duurzaam produceren van voedsel. Door middel van een discussiespel, eenvoudige proefjes t.a.v. waterkwaliteit en het bouwen van een DIY kit worden de kinderen spelenderwijs bewust gemaakt van wat aquaponics inhoudt. Daarnaast laten we zien hoe belangrijk
het is dat we op een duurzame manier voldoende  veilig voedsel gaan produceren in de toekomst

diy.jpg
DSC_0433.JPG
Vmbo, Mavo, Havo, Vwo


Studenten leren wat aquaponics inhoudt en wat het in de toekomst voor ons kan betekenen. Ze gaan aan de slag met het bouwen van een systeem, leren over de verzorging van vissen en maken  kennis met de verschillende teeltmethodes.
De workshop wordt aangepast aan de behoefte, duurzaamheid, productie, circulariteit of richting dierverzorging etc. Daarnaast wordt gekeken naar het leerjaar en het niveau van de leerlingen.  

Mbo


Bij de workshops voor het mbo wordt dieper ingegaan op het nut van aquaponics in relatie met duurzaamheid. De workshops worden aangepast aan de opleiding welke de leerlingen volgen. Zo kan het technische deel meer belicht worden, of juist het teelt gedeelte. De workshops worden ook aangepast op het leerjaar en het niveau van de leerlingen. Binnen het mbo liggen er mogelijkheden voor de opleidingen in het watersegment, de teelt – food- dierhouderij - en productieopleidingen en kan het keuzedeel "Werken in de aquacultuur" middels Aquaponics aangeboden worden.

DSC06108.jpg
Cursussen & Trainingen


Wellant Cursussen & Trainingen verzorgt voor volwassenen een cursus/training Aquaponics .Bedoeld voor mensen die zelf  een Aquaponics systeem willen opzetten, maar ook voor mensen die interesse hebben in dit duurzame, circulaire systeem hebben.
Workshops op maat voor bedrijven, instellingen ,moeilijk plaatsbare groepen, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, hobbyisten en/of startende ondernemers.